0 0
Integralni hleb koji se ne mesi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g speltino brašno
100 g ražano brašno
100 g heljdino brašno
30 g ovsene mekinje
30 g suncokret
40 g golica
30 g lan
20 g susam
450 ml voda mlaka
1/2 kesice suvi kvasac
1 kašika maslinovo ulje
1 kašičica morska so

Integralni hleb koji se ne mesi

Features:
  • Hrono
Cuisine:
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Brdo žitarica različitog ukusa i različitog sastava čine ovaj hleb pravom mikronutritivnom bombom!

(Visited 91 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Kvasac rastopite u malo vode.

2
Done

Sjedinite sve sastojke mešajuci varjačom.

3
Done
8 h

Pokrite testo i stavite posudu na toplo mesto oko 8 sati.

4
Done

Prvo narastanje testa je gotovo kada je testo udvostručilo zapreminu.
Sipajte testo u pleh i pokrijte ga krpom.

5
Done
90 minuta

Testu ce trebati oko sat do sat i po da ponovo udvostruči zapreminu.

6
Done

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite pleh u rernu i nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 180 stepeni.

7
Done

Nakon narednih 25 minuta zarotirajte pleh na drugu stranu i smanjite temperaturu na 150 stepeni.
Neka se hleb peče još 40ak min.

8
Done

Stavite da se hleb hladi da dobije hrskavu koru, a ako je odgore tvrdja kora prekrijte je sa krpom da omekša.

Tanja

Savetnik za zdravu ishranu, član tima Svi na vagu, promoter zdravog života. Volim hranu i sve njene mogućnosti - smatram da pravim izborom možemo umnogome unaprediti svoje zdravlje i poboljšati kvalitet života!

previous
Elegantna salata
next
Kolač od prosa i jabuka
previous
Elegantna salata
next
Kolač od prosa i jabuka

Add Your Comment