Fokača od kukuruznog i speltinog brašna

0 0
Fokača od kukuruznog i speltinog brašna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g speltino brašno
150 g kukuruzno brašno
morska so
2,5 dl topla voda
1/2 sveži kvasac
1 kašičica med
120 ml maslinovo ulje
masline
origano

Nutritional information

356 kcal
Energetska vrednsot 1 porcije
Features:
  • Hrono
  • Posno
  • Vegan

Mediteran u Vašem tanjiru! :)

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

(Visited 40 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Kvasac rastopimo u mlakoj vodi sa kašičicom meda.

2
Done

Sjedinimo brašna i morsku so.

3
Done

Zemsimo testo sa 2 kašike maslinovog ulja.

4
Done

Ostavimo ga dok ne udvostruči zapreminu.

5
Done

Premesimo i formiramo focacciu na maslinovom ulju podmzanom plehu.

6
Done

Po želji dodamo seckane masline, ili pravimo udubljenja u koja stavljamo cele masline.

7
Done

Premažemo maslinovim uljem, pospemo krupnom morskom solju i origanom.

8
Done

Pečemo u zagrejanoj rerni 30ak minuta.

9
Done

Pečenu fokaču još jednom obilno premažemo maslinovim uljem.

Tanja

Savetnik za zdravu ishranu, član tima Svi na vagu, promoter zdravog života. Volim hranu i sve njene mogućnosti - smatram da pravim izborom možemo umnogome unaprediti svoje zdravlje i poboljšati kvalitet života!

previous
Grčka salata
next
Slađina torta – čizkejk
previous
Grčka salata
next
Slađina torta – čizkejk

Add Your Comment